Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümlerinin Ortaklığında Kurumsal Sorumluluk Etkinliği

MİÇO’lar Tarihin Sırlarını Akademisyenlerden Dinledi

13 Aralık 2023 tarihinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerinin akademisyenleri, Anadolu Etap Kumkale Çiftliğini ziyaret etti. Anadolu Etap tarafından aileleriyle birlikte göç etmek zorunda kalan çocukların eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri için 2015 yılından bu yana devam eden MİÇO (Mevsimlik İşçi Çocukları) sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan okul öncesi sınıfı öğrencilerine arkeoloji ve sanat tarihi hakkında bilgiler verildi. Minik öğrenciler, akademisyenlerin anlattığı arkeoloji ve sanat tarihi hikayeleriyle geçmişin gizemlerini ve sanatın büyüsünü keşfetti. MİÇO’lara keşif yolculuklarında onlara eşlik edecek arkeoloji başlıklı birer resimli kitap hediye edildi. Etkinliğe Sanat Tarihi Bölümü’nden Doç. Dr. Yusuf ACIOĞLU ve Doç. Dr. Oğuz KOÇYİĞİT, Arkeoloji Bölümü’nden ise Dr. Öğr. Üyesi Volkan DEMİRCİLER ve Arş. Gör. Caner BAKAN katıldı.