Ders Kayıtları ile ilgili Önemli Bilgiler

.

UBYS sisteminde yer alan ancak haftalık ders programında yer almayan 3 ve 4. sınıf seçmeli dersleri açılmamış pasif derslerdir.  Bu dersleri seçen öğrencilerin yeni seçim yapması gerekmektedir.

2018-2019 Akademik yılında yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerin ders seçimlerini kayıt yenileme tarihleri olan 10-14 Eylül 2018 haftasında UBYS sistemi üzerinden bizzat kendilerinin yapmaları, ders seçimi yapan öğrencilerin ders kaydı kontrol ve onay verme işlemlerinin ise danışman öğretim üyeleri tarafından 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamlanacaktır.

Ders Kayıtları ile ilgili Önemli Notlar

- Ders kayıt işlemleri, yeni kayıtlanan ve kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirecek olan tüm öğrencilerimiz tarafından 10-14 Eylül tarihleri arasında öğrenci bilgi sisteminde (https://ubys.comu.edu.tr/)  gerçekleştirilecektir.

-Öğrenci bilgi sistemine giriş yapmak için daha önce kullanıcı adı ve şifre belirlemeyen öğrencilerimiz kullanıcı adı ve şifre alanına T.C. kimlik numaraları ile giriş yapabileceklerdir.

-Ders kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerimiz 17- 21 Eylül tarihleri arasında aldıkları derslerini onaylatmak için danışmalarına uğramaları gerekmektedir. Danışman bilgisi için bölüm web sayfamızı ziyaret ediniz.

- 1. Sınıf öğrencilerimiz, Beden Eğitimi I, Müzik I ve Resim I derslerinden sadece birini almaları ve ilgili dersin devamını Bahar döneminde de almaları gerekmektedir.

- 2. Sınıflarda daha önceki yıllarda verilen 14ARK211 Yabancı dilde Okuma Konuşma I dersi, ders planından kaldırılmış olup ilgili dersin yerine 17ARK211 Latince I dersi programa dâhil edilmiştir. Yabancı dilde Okuma Konuşma I dersinden DS ile kalıp devam zorunluluğu olan öğrencilerimiz danışmanlarına uğrayıp ilgili dersin yerine Latince I dersi almak zorundadırlar. DS dışında Yabancı dilde Okuma Konuşma I dersinden kalan öğrencilerimize sınav hakkı tanınacaktır.

- 3. ve 4. Sınıf seçmeli derslerinin kontenjanı en az 8 ve en fazla 16 olarak belirlenmiştir. Öğrenci bilgi sistemi 16 öğrencinin üzerinde ders kayıtlanmasına izin vermeyecektir. Ders seçimi tamamlandıktan sonra 8 öğrenci sayısına ulaşmayan derslerin listeleri 20.09.2018 tarihinde bölümümüz web sayfasında ilan edilecektir. Öğrencilerimizin bölüm duyurularını takip etmeleri ve açılamayacak derslerin yerine yeni bir ders seçimi için 21.09.2018 tarihinde mesai bitimine kadar danışmanlarına uğramaları gerekmektedir.