İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi - Arkeoloji Bölümü

1. Sınıf Ders Seçimleri İle ilgili bilgilendirme

...

UBYS sistemi üzerinden yapmış olduğunuz ders seçimlerinde zorunlu olan bölüm dersleri dışında seçmeli olan 1 adet dersi (beden eğitimi, resim, müzik) seçmeniz ve danışman onayına sunmanız yeterlidir. Danışman onay haftasında seçimleriniz onaylanacaktır. Diğer yandan daha önce herhangi bir önlisans ya da lisans programına kayıt yaptırıp zorunlu YÖK derslerini (Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, seçmeli ders (resim, müzik, beden eğitimi) ve Yabancı Dil) alıp başarı ile geçtiyseniz kayıt onay haftasında danışmanınıza transkript ile başvurmanız halinde bu dersleri tekrar almadan muafiyet hakkında yararlanabilirsiniz. Diğer yandan üniversitemiz ana sayfası ve bölüm sayfamızdaki duyuruları takip ederseniz ilan edilecek olan tarihlerde yabancı dil muafiyet sınavlarına girip geçerli bir not alırsanız yabancı dil dersinden de muafiyet hakkınız olacaktır.