Fen- Edebiyat Fakültesi

Bölüm Etkinlikleri

Bölümüzde her akademik takvim yılı içerisinde;

• Erasmus Öğretim Üyesi Hareketliliği kapsamında yurtdışından gelen misafir öğretim üyelerince,
  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi Topluluğu tarafından yurtiçi üniversiteler, müzeler vb. kurumlardan davet edilen konusunda uzman akademisyenler tarafından

tüm üniversitemize açık olarak konferanslar ve seminerler verilmektedir.

Bölüm öğretim planında yer alan dersler kapsamında

• Çanakkale Arkeoloji Müzesi ve il içerisinde bulunan ören yerlerine eğitim ve arazi gezileri
  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi Topluluğu kapsamında konusunda uzman öğretim üyelerimizin rehberliğinde yurtiçi kültür turlarıda organize edilmektedir.

• Bölümümüz kurucusu Prof.Dr. Sevim BULUÇ anısına düzenlenen Arkeoloji Toplantıları'nda ise bölümüz öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği kazı çalışmaları, yüzey araştırmaları ve projeler ile ilgili sunumların yer aldığı konferanslar düzenlenmektedir.