Fen- Edebiyat Fakültesi

2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

2017 girişli öğrencilerin ders seçme işlemi bulunmamaktadır. İlgili öğrencilerin dersleri danışmanları tarafından atanacaktır.

2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

• Kayıt Yenileme İşlemleri 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • 2017 girişli ilk defa kayıtlanan öğrencilerin ders seçme işlemi bulunmamaktadır. İlgili öğrencilerin dersleri danışmanları tarafından atanacaktır.
  • DERS SEÇİMLERİNDE YÜKSELTMEYE ALDIĞINIZ DERSİN TRANSKRİPTİNİZDEKİ AYNI KODA SAHİP OLMASINA DİKKAT EDİNİZ. DERS ADLARI AYNI OLUP KODLAR FARKLILIK OLURSA TRANSKRİPTDE AYNI DERS İKİ KERE GÖZÜKECEK VE İLK DEFA O DERS ALINIYORMUŞ GİBİ DERSE DEVAM ZORUNLULUĞU SİSTEME YANSIYACAKTIR.
  • DERS SEÇİMLERİNDE 3. ve 4. SINIF SEÇMELİ DERSLERİ İÇİN KONTENJAN UYGULAMASI BULUNMAKTA OLUP YAYINLANAN DERS PROGAMINA GÖRE ÇAKIŞMAYAN DERSLERİN SEÇİLMESİNE DİKKAT EDİNİZ.
  • Üniversitemizin tüm I.sınıf öğrencileri YÖK dersleri kapsamında zorunlu olarak programa dahil edilen ve başlangıç seviyesinde İngilizce eğitimi verilen haftada 2 saatlik "Zorunlu Yabancı Dil" dersini almak durumundadır. Zorunlu Yabancı Dil dersi Muafiyet sınavında uygulanacak olan iki ayrı test değerlendirmesi sonucunda Güz ve Bahar Dönemi için 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alan öğrenciler bu dersten muaf sayılacak ve başarı notları Zorunlu Yabancı Dil dersi olarak transkriptlerine işlenecektir. Sınav tarihleri için duyuruları takip ediniz.
  • Daha önce herhangi bir Lisans programına kayılı olup YÖK derslerini alıp başarılı olanlar Muafiyet Başvurusu yaparak mevcut notlarını işletebilirler. Muafiyet başvuruları kayıt yenileme haftası içerisinde matbu dilekçe ve transkript belgesinin Bölüm Sekreteliğine bırakılması gerekmektedir.
  • Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla öğrenci numarası ile yatırılacaktır. (Öğrenci numaranıza Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında yer alan “Öğrenci Numarası Sorgula” panelinden ulaşabilirsiniz.) Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.

ÖNEMLİ HATIRLATMA
25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2015/8040 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 11. Maddesinin 3. Fıkrasın'a göre; "Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır."

2015/8040 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 11. Maddesinin 3. Fıkrası'nı görmek için tıklayınız...

• Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://obs.comu.edu.tr adresine giriş yaparak Öğrenci / İşlemler menüsü altındaki Ders Seçme linkinden Ders Seçme Ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Danışmanınızla irtibata geçerek almanız gereken dersleri seçip kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Not: Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) giriş parolasını unutan öğrenciler, yeni parolalarını "Şifremi Unuttum"bağlantısından veya öğrenim gördükleri okulun öğrenci işleri bürolarından temin edebilirler.
  • Lisansüstü öğrencileri, kayıt yenileme işlemleri için ilgili enstitülerin web sayfalarından bilgi alabilirler.